Start Lifestyle Co na Festiwalu Smaku?

Co na Festiwalu Smaku?

przez Nysa Hot

28 lutego Diecezjalny Dom Formacyjny w Nysie organizuje kolejną edycję Festiwalu Smaku, który doczekał się już swoich stałych bywalców.

Tym razem skosztujemy włoskich potraw z duszą. Każdy, kto przyjdzie na wieczorek z kuchnią włoską będzie mógł spróbować przystawek i dania głównego oraz zimnej płyty. Koszt udziału wynosi 50 zł za osobę. Polecamy z czystym sumieniem. Początek o godzinie 19.00. Radzimy już dziś zarezerwować miejsce. Podczas wcześniejszych wieczorków degustacyjnych organizatorzy zaskakiwali choćby gotowaniem na żywo.

Przykładowe menu z jednej z poprzednich edycji.

Przystawka: pieczony Rostbef na chrupiącej sałacie z ziołowym dresingiem
II danie: plastry pieczonej wołowiny piemonckiej w sosie borowikowym z ziemniakami gratin i glazurowaną marchewką w miodzie
Deser: delikatny krem Panna Cotta z musem truskawkowym
Zimna płyta:
– plastry pieczonego indyka
– delikatny mus z sezonowych warzyw
– terina z łososia na sałacie fryzyjskiej
– sałatka z soczystych pomidorów i delikatnej mozarelli i sosem bazyliowym
– pieczona szynka w auszpiku z kolorowymi warzywami
– wybór kolorowych sałat z różnymi dresingami
– sałatka ziemniaczana z boczkiem i zielonym porem
– wybór bagietek

 

Powiązane artykuły

Skomentuj

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zatwierdź