Dziś Dzień Czekolady! Warto więc wypróbować kolejny fantastyczny przepis od Fanaberii. Tym razem na ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą.
Sposób przygotowania
Mieszamy 130g mąki z płaska łyżeczką sody oczyszczonej i szczyptą soli. W drugiej misce miksujemy 120g masła orzechowego, 110g miękkiego masła i 2/3 szklanki jasnego brązowego cukru. Następnie dodajemy 1 jajko i ucieramy chwilę.
Dodajemy przygotowaną wcześniej mąkę i miksujemy na najniższych obrotach. Na koniec dodajemy 50g płatków owsianych i 100g grubo poszatkowanej czekolady.
Z gotowego ciasta formujemy kulki i kładziemy na przygotowanych blaszkach do pieczenia wyłożonych papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy i pieczemy w 160 stopniach z włączonym termoobiegiem przez 12 min. Studzimy i wcinamy.
Zobacz – FANABERIA NYSA na Instagramie