W ramach III Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej „Opolski Bifyj” w najbliższy poniedziałek (18.11) za darmo będziemy mogli zobaczyć jak powstanie piwo nyskie. Obowiązują zapisy. Początek zwiedzania o 17.00.
W programie festiwalu przewidziano różne atrakcje, m.in. warsztaty zdobienia bombek oraz pierników, zwiedzanie lokalnej winnicy oraz lokalnego browaru. W tym ostatnim przypadku wybór padł na Książęcy Browar w Nysie. Warto zobaczyć miejsce na co dzień niedostępne dla zwiedzających. Zapisy pod numerem 77 441 25 21.
Partnerami wydarzenia organizowanego przez Opolską Regionalną Organizację Turystyczną są Zamek w Mosznej, Restauracja „Zamkowy Młyn” w Krapkowicach, Restauracja „Nad Stawem” w Bogacicy, Restauracja „Na Wyspie” w Niemodlinie oraz Szef Kuchni Marcin Klich. Festiwal potrwa do 21 listopada.