W miejscu, gdzie dawniej znajdowała się kultowa „Pychotka”, już wkrótce otworzą się drzwi nowego miejsca. DaVka to projekt dojrzewający przez lata w sercach jego twórców – Darka, Karoliny, Zosi i Grażyny. To nie tylko biznes, ale spełnione marzenie o miejscu, gdzie każdy może się zatrzymać, poczuć klimat miasta i delektować się czymś naprawdę wyjątkowym.
Tym, co wyróżni DaVkę, będą przede wszystkim lody rzemieślnicze, tworzone od podstaw z najlepszych polskich składników. Właściciele stawiają na naturalność, smak i nowoczesne technologie, dzięki którym powstają lody bez zbędnych dodatków.
Oprócz lodów w DaVce znajdziemy także kawę, aromatyczną matchę oraz domowe słodkości, które dopełnią ofertę. W przyszłości właściciele planują wprowadzenie lokalnych win czy rzemieślniczego piwa, bo – jak sami mówią – „dobre smaki i dobre miejsca powinny iść w parze”.
DaVka to nie tylko koncept gastronomiczny, ale przede wszystkim rodzinne miejsce, które ma rozwijać się swoim rytmem, w zgodzie z pasją i intuicją jego twórców.
Wielkie otwarcie planowane jest na kwiecień (najprawdopodobniej 12 kwietnia).
Napisz komentarz
Komentarze