W miejscu, które wielu nysanom kojarzy się z dawną "Pychotką", już 23 kwietnia swoje podwoje otworzy nowy lokal – DaVka. To nie tylko kolejna kawiarnia czy lodziarnia, ale rodzinny projekt, który powstał z serca i pasji czworga twórców: Darka, Karoliny, Zosi i Grażyny.
Głównym bohaterem DaVki będą lody rzemieślnicze tworzone od podstaw z najlepszych polskich składników – bez zbędnych dodatków, w oparciu o nowoczesne technologie. Do tego aromatyczna kawa, matcha i domowe wypieki, które mają zachęcać, by zatrzymać się na chwilę i chłonąć atmosferę miasta.
Ale to nie koniec gastronomicznych nowości w Rynku. W miejscu dawnego stoiska mięsnego Lewiatana powstaje drugi lokal – na razie owiany tajemnicą. Właścicielka nie zdradza jeszcze szczegółów, ale zapewnia, że będzie to „sztos”. Otwarcie planowane jest na okolice wakacji i już teraz budzi spore zainteresowanie. Więcej szczegółów mamy poznać za około miesiąc.
Czekamy z niecierpliwością!
Napisz komentarz
Komentarze