Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 22 lutego 2025 22:17

Co na Festiwalu Smaku?

Co na Festiwalu Smaku?

28 lutego Diecezjalny Dom Formacyjny w Nysie organizuje kolejną edycję Festiwalu Smaku, który doczekał się już swoich stałych bywalców.

Tym razem skosztujemy włoskich potraw z duszą. Każdy, kto przyjdzie na wieczorek z kuchnią włoską będzie mógł spróbować przystawek i dania głównego oraz zimnej płyty. Koszt udziału wynosi 50 zł za osobę. Polecamy z czystym sumieniem. Początek o godzinie 19.00. Radzimy już dziś zarezerwować miejsce. Podczas wcześniejszych wieczorków degustacyjnych organizatorzy zaskakiwali choćby gotowaniem na żywo.

Przykładowe menu z jednej z poprzednich edycji.

Przystawka: pieczony Rostbef na chrupiącej sałacie z ziołowym dresingiem
II danie: plastry pieczonej wołowiny piemonckiej w sosie borowikowym z ziemniakami gratin i glazurowaną marchewką w miodzie
Deser: delikatny krem Panna Cotta z musem truskawkowym
Zimna płyta:
- plastry pieczonego indyka
- delikatny mus z sezonowych warzyw
- terina z łososia na sałacie fryzyjskiej
- sałatka z soczystych pomidorów i delikatnej mozarelli i sosem bazyliowym
- pieczona szynka w auszpiku z kolorowymi warzywami
- wybór kolorowych sałat z różnymi dresingami
- sałatka ziemniaczana z boczkiem i zielonym porem
- wybór bagietek

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama